Futbalový kouč SR 21 Galád mal TK na 3 tretiny:"Hokejisti motivujú"

17.05.2012 Bratislava

Bratislava 17. mája (TASR) - Postup slovenských hokejistov do semifinále majstrovstiev sveta v Helsinkách a Štokholme cez favorizovanú Kanadu vyvolal pozitívnu odozvu aj vo futbalových kuloároch. Tréner futbalistov do 21 rokov Ivan Galád dokonca kvôli priamemu hokejovému prenosu zo severu Európy rozdelil tlačovú konferenciu pred dvojzápasom kvalifikácie ME 2013 proti Rumunsku na symbolické tri tretiny.

V pressroome Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v Bratislava sa vo štvrtok miešal futbal s hokejom. Novinári a zástupcovia médií v spoločnosti pracovníkov SFZ trénera Galáda a reprezentačných mladíkov Filipa Kissa (Cardif City) a Róberta Maka (1. FC Norimberg) sledovali dôležitý duel slovenských hokejistov proti Kanade a v prestávkach a po zápase sa venovali futbalu.

"Myslím, že to bolo krásne. Bola to pravá športová atmosféra a nie je problém, že teraz to bolo kvôli hokeju. Ja som to prežíval ako Slovák, aj keď národné cítenie je u nás na nízkej úrovni. Takéto úspechy povzbudia v nás také národné cítenie. Vidieť hokejistov, ktorí dosiahli taký úspech, to motivuje aj nás. Osobne postup slovenským reprezentantom prajem, napokon viacero z nich poznám osobne a verím, že pôjdu ešte ďalej," povedal pre TASR futbalový kouč Galád.

Galád bol v mládežníckych kategóriách dokonca hokejovým brankárom. Meniť futbalovú lavičku za hokejovú striedačku by však nechcel. "Meniť by som futbal za hokej nechcel. Keď som však bol stredoškolák, tak som chytal v bránke, takže k hokeju mám blízko. Navyše, som zo Zvolena, ktorý je hokejovým mestom. Tento šport je naozaj krásny," skonštatoval Galád.

Slovenskí hokejisti senzačne zdolali "javorové listy" 4:3 a po dlhých ôsmich rokoch sa na svetovom šampionáte prebojovali do semifinále. Slováci sa v sobotňajšom súboji o postup do finále v Helsinkách stretnú s úspešnejším z večerného štokholmského zápasu Česko - Švédsko. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka už pred štvrtkovým zápasom splnili oba ciele, ktoré si stanovili pred šampionátom. Po štyroch neúspešných rokoch postúpili zo základnej skupiny a zároveň si vybojovali aj priamu miestenku na zimnú olympiádu 2014 v Soči.
 

Vyberte región